Kakkelovnsmakeriet

Om Kakkelovnsmakeriet

Kakkelovnsmakeriet er en ingeniørbedrift som ble etablert i Fredrikstad i 1973. Selskapet er landets eldste og mest renommerte aktør innenfor kakkelovner og eksklusive ildsteder. Med egen produktutvikling ble ovnene opprinnelig produsert ved vårt produksjonsanlegg i Fredrikstad og presentert i showroom på Frogner i Oslo. I 2011 ble produksjonen satt bort til de best egnede underleverandørene i markedet. Kakkelovnsmarkedet er godkjent av Statsbygg for installasjon og service på kongehusets og Statens kakkelovner. Kakkelovnsmakeriet har eksportert ovner til mer enn 15 land.

Kakkelovnsmakeriet AS er det eneste norske spesialfirma for nye og antikke kakkelovner. Formgiver er en av de fremste kakkelovnsmakere i Europa, og den pyrotekniske utviklingen er gjort i samarbeid med Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller. Produktutviklingen har vært kontrollert av Sintef som deretter har utstedt norsk typegodkjenning. Samtlige komponenter i kakkelovnen er håndlaget og det tradisjonelle håndverket holdes i hevd. Dette betyr at alle våre produkter kan tilpasses iht. ulike behov og ønsker, og vi gir 5 års funksjonsgaranti. Selskapet har vært i virksomhet siden 1973 og dagens innehaver er 2. generasjon peis- og kakkelovnsmaker som tilsammen gir mer enn 60 års erfaring.

Kakkelovnsmakeriet ble etablert i Fredrikstad i 1973 og er landets eldste og mest renommerte aktør. Med egen produktutvikling ble ovnene opprinnelig produsert ved produksjonsanlegget på Rolvsøy og presentert i showroom på Frogner i Oslo. I 2011 ble produksjonen satt bort til de best egnede underleverandører i markedet. Kakkelovnsmarkedet er godkjent av Statsbygg for installasjon og service på kongehusets og Statens kakkelovner. Kakkelovnsmakeriet har eksportert ovner til mer enn 15 land. Selskapet ble Gasellebedrift i 2012.